El poder popular evita que la Liliana i els seus dos fills menors, quedin al carrer en plena pandèmia mundial.

Aquest matí, centenars de valentes hem desbordat els carrers de l’Hospitalet del Llobregat per aturar el desnonament de la Liliana i els seus dos fills menors d’edat.

La Liliana va entrar en l’habitatge pagant un lloguer mensual de 350 euros per una habitació rellogada, juntament amb els seus dos fills de set i tretze anys. Amb el temps, i en perdre els seus ingressos durant la crisi de la COVID-19, va veure que havia estat enganyada i que no existia contracte formal, quedant ella i els seus fills en situació d’ocupació. Ara la propietat, el fons voltor Cerberus, es nega a negociar i pretén fer-la fora de la seva casa.

Les lleis estan per complir-les, i a la Liliana li correspon un lloguer social. La Llei 24/2015 contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica, amb la seva recent ampliació convalidada al Parlament el passat 5 de febrer, garanteix a la Liliana i els seus fills un lloguer social per set anys. En el seu cas, família en situació de vulnerabilitat i empadronats a l’habitatge des d’abans del 23 de juny de 2019, el fons voltor Cerberus està obligat a oferir-li un lloguer social abans de pretendre desnonar-los, han de complir la Llei, i en aquest cas, tant l’Ajuntament de l’Hospitalet com la Generalitat, estan sent còmplices d’aquest incompliment.

La irresponsabilitat del Govern de l’Estat i del Poder Judicial, en reprendre els procediments judicials en ple estat d’alarma i davant la greu crisi de pandèmia mundial, és intolerable. Si no hi ha encara una vacuna per a la COVID-19, no només estan posant en risc la salut de la Liliana i els seus fills sinó la de la resta de la població. El passat 4 de juny ens vam concentrar a les portes dels jutjats de tot Catalunya per exigir mantenir la paralització de tots els desnonaments. Ara més que mai cal un nou Reial Decret-llei per part del Govern de l’Estat que suspengui tots els desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat. En moments d’emergència sanitària, econòmica i social, en què casa ens quedarem si ens fan fora?

La Liliana i els seus fills ja no estan sols. Tenen el suport de la PAH. Davant lleis injustes per part de l’Administració, i la constant vulneració dels nostres drets per part dels fons voltor, que pretenen especular amb les nostres cases a costa de les nostres vides, la PAH seguim en peu de guerra. Portem 11 anys defensant el nostre dret a un habitatge digne i ningú podrà parar-nos. Sabem que Sí Que Es Pot, i ho seguirem demostrant.. 

Per aquests motius i gràcies a la respota dels moviments en lluita que s’han personificat a la porta aquest mati, #LilianaSeQueda