El Sindicat de Llogateres i les PAH Catalanes organitzem un debat en línia el proper 8 de febrer amb representants dels diferents partits candidats a les eleccions del 14 de febrer, per conèixer i analitzar les seves propostes en matèria d’habitatge.

Els objectius del debat, per a les dues organitzacions, és conèixer les mesures que els diferents partits pretenen posar en marxa per pal·liar la crisi habitacional que pateixen les famílies catalanes i que ara s’ha agreujat més encara per la pandèmia de la covid-19; a més, ambdues organitzacions avaluaran i analitzaran posteriorment aquestes mesures d’acord amb les perspectives.

L’acte comptarà amb la participació dels partits que van obtenir representació parlamentària durant l’última legislatura: Rosa Maria Iborra en representació del Partit Socialista de Catalunya (PSC); en Jose Rodríguez en representació d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); Glòria Freixa per la candidatura de Junts; Jessica González per Catalunya en Comú-Podem (CatComú-Podem) Maria Sirvent per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP); Marc Rodés en nom del Partit Democràtic de Catalunya (PDeCat) i Sonia Rodríguez per Ciutadans (Cs). La participació del Partit Popular (PP) està pendent de confirmació. El debat serà moderat pel periodista Andreu Merino i s’emetrà en reproducció en continu (o streaming) a través del canal de Youtube del Sindicat de Llogateres.

Les entitats organitzen aquest debat en el marc d’una crisi econòmica i social agreujada per la pandèmia per la covid-19. L’objectiu és conèixer les respostes dels diferents partits a la situació d’emergència habitacional, el parc públic d’habitatge,la regulació de preus de lloguer o la recent sentència del Tribunal Constitucional contra el Decret llei 17/2019 que amplia la Llei 24/2015, entre d’altres, ja que són els principals àmbits d’actuació de les entitats organitzadores. Per això, tant el Sindicat de Llogateres com les PAH Catalanes analitzaran posteriorment les propostes sota el seu propi punt de vista com a organitzacions que estan a peu de carrer i afronten els problemes amb l’habitatge en el seu dia a dia.

Data i hora: dilluns 8 de febrer a les 11h
Plataforma Youtube https://youtu.be/AJ07RLRpUZU

Us hi esperem!