Aquest és el país que vol el nostre Govern?

Ahir al matí, al barri de Sants de Barcelona, un home de 58 anys es va tirar per la finestra després que la comitiva judicial cridés al timbre de casa per desnonar-lo 

Fruit de la desesperació, la víctima, veient l’imminent desallotjament, va decidir posar fi a la seva vida. Això posa en evidència, un cop més, les insuficiències de les suposades mesures de protecció d’aquest Govern. Tant la moratòria dels desnonaments, com el paper de les administracions i la seva falta d’habitatge per a donar resposta a aquestes situacions.

Una vegada més, una mort que podíem haver evitat. Aprofitem per denunciar el paper de molts jutges, que opten per prendre’s la llei pel seu compte, obviant els informes de vulnerabilitat redactats per professionals acreditades, perquè els desnonaments es facin efectius.

Des de la PAH exigim una Llei d’habitatge estatal que acabi amb la xacra dels desnonaments de famílies vulnerables, donant resposta i solucions reals: un lloguer social a les famílies vulnerables. La inacció del Govern és una irresponsabilitat molt greu que té un impacte directe en la vida dels ciutadans i ciutadanes a les quals diuen servir. 

Convoquem a les 20h davant de les delegacions de Govern de capitals de província i a les seus dels partits o ajuntaments que formen el Govern en la resta de municipis, a exigir solucions.

CERCA LA TEVA CONVOCATÒRIA MÉS PRÒXIMA

Per començar:

  • Que es tramiti i aprovi de manera urgent una Llei d’Habitatge que contempli els 8 punts de la Iniciativa Llei Habitatge.
  • Que s’ampliï, de manera urgent, la moratòria actual, fins a l’aprovació de la nova llei, de manera que no quedin persones vulnerables sense protecció.
  • Que el Govern de Pedro Sánchez retiri immediatament tots els recursos a les lleis d’habitatge autonòmiques pendents al TC.

No podem consentir ni un desnonament més, ni cap mort per culpa de no garantir el dret a l’habitatge.

Ja n’hi ha prou de vulnerar el dret a l’habitatge! Hi ha vides en joc i ha arribat l’hora de posar solucions.

Des de la PAH seguirem treballant per canviar aquesta situació. Mentre això no passi, continuarem construint comunitats en lluita, comunitats que es cuiden, i que transformen el dolor individual en força col·lectiva.

Sabem que són moments durs, i volem obrir les portes del nostre col·lectiu a totes les persones que es veuen soles davant d’una ordre de desnonament. Sabem que juntes, i amb amor i lluita, podem sortir.