Pel primer de maig: expropiem-los

En temps de crisi capitalista, on més crua i evident es torna l’explotació a la qual ens sotmet aquest sistema, el moviment per l’habitatge català s’omple de coratge i passa a l’ofensiva.

Avui les lluites locals i disgregades conflueixen en un cop contra el capital per mostrar la força de la lluita que està per venir. Juntes volem superar l’acció defensiva, la resistència als seus desnonaments diaris, per passar a construir institucions i espais propis de les treballadores, on el capital i l’Estat sigui incapaç d’arribar.

Les PAH’s anunciem l’alliberament conjunt de quatre blocs de pisos arreu de Catalunya que s’incorporaran al parc col·lectiu d’habitatges d’Obra Social Catalunya. Des de Sabadell a Lleida, passant Manresa, arranquem quatre blocs de pisos de les mans de bancs i fons voltors per convertir-los en espais de poder popular. La flama del bloc Primer de Maig recuperat al Baix Montseny no s’apaga, el seu desallotjament és la nostra ràbia i la seva resistència el nostre model.

Aquest Primer de Maig anunciem que desenes de famílies veuran garantit el seu dret a una llar. Un fet que només ha estat possible gràcies a l’organització popular, al suport mutu i persistència que ens defineix a la PAH. Malgrat els cants de sirena i les falses promeses de lleis més justes, tornem a ser el moviment per l’habitatge qui fem una passa endavant i arrenquem de les butxaques del capital uns pisos que ens pertanyen. Els decrets antidesnonaments i el control de preus de lloguer s’han demostrat inoperants per frenar l’especulació i avarícia de bancs i fons voltors.

No hi ha res més clar que la impossibilitat de trobar un punt d’equilibri entre el desig de benefici dels propietaris i la voluntat dels treballadors de viure dignament amb la nostra
gent. Aquest conflicte entre propietaris capitalistes i la classe treballadora mai acabarà en empat: mentre tinguin les claus de les nostres cases, nosaltres seguirem amb la por de ser expulsades.

Les eleccions municipals que arriben posaran en evidència els límits de la socialdemocràcia. La classe política prepara un discurs ple de promeses de futur mentre el capital es rearma i esterilitza tota reforma. Nosaltres, lluny d’escoltar-lo, advertim que davant un atac a les infraestructures alliberades pel moviment per l’habitatge, respondrem d’igual manera durant les seves campanyes. Unes campanyes que des de fa anys es dediquen a trepitjar els
nostres barris per assenyalar i dividir a la nostra gent.

Així mateix, enmig d’una de les campanyes mediàtiques més agressives dels últims anys, des de les PAH’s i PAHC’s ho tenim ben clar: Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Tenim molt clar qui és el nostre enemic, qui fa que cada dia sigui més difícil aconseguir un lloguer, qui s’enriqueix amb la pujada de preus i, sobretot, quina serà la nostra resposta.

Ens organitzem i lluitem; contra aquest sistema en decadència i per la construcció d’un món nou que estem començant a dibuixar. I seguim, constants i compromeses, perquè no pararem fins a l’últim alè.

#AixíEstanLesCoses

Visca la lluita de la classe treballadora!